Menu
Uw solide sparringpartner
Uw solide sparringpartner
Extra grip voor extra resultaat
Extra grip voor extra resultaat
Waarmee kan ik jouw bedrijf helpen?
Waarmee kan ik jouw bedrijf helpen?
Van plan en idee  naar actie en resultaat
Van plan en idee naar actie en resultaat
Stabiliteit en continuïteit
Stabiliteit en continuïteit
logonaam

Z! Accountants


Soms heb je een ‘schop onder je kont’ nodig

Een accountantskantoor hoef je niet te vertellen hoe ze ervoor staan. Sterker nog, die houden zelf hun klanten regelmatig een financiële spiegel voor. Een ander vraagstuk hield de compagnons Michel Zoutewelle en Richard van den Broek van Z!Accoutants wél bezig: hoe houd je dezelfde koers met twee kapiteins op een schip?

Michel vertelt: “Kleinschalig begonnen, wisten we hoe het moest. Richard opereerde vanuit zijn pragmatische, uitvoerende talent, ik vanuit strategie en innovatiekracht. Bedacht ik vrijdag iets nieuws, dan gingen we daar ’s maandags mee aan de slag, bij wijze van spreken. Uitgegroeid naar een professionele organisatie met 15 man personeel, ging dat niet meer.

Gelijkwaardige gesprekspartners

Daarbij overschatte ik het zelfsturend vermogen van ons hoogopgeleide team. Structuur en duidelijkheid blijken ook dan cruciaal. Niet in de laatste plaats voor mijzelf. Richard had dat eerder in de gaten dan ik, maar toen we Robert Soethout als externe coach aantrokken werd het glashelder. De coaching sessies `Grip op Groei’ waren niet altijd makkelijk. Zeker niet als je hoort dat je dingen niet goed aanpakt. Maar juist dan leer je. Robert is kundig, zeer ervaren én weet precies hoe het in de praktijk werkt. Dat maakt hem een gesprekspartner van gelijk niveau. Gelukkig vertrouwen Richard en ik, en daarbij mijn partner Shirley, elkaar volledig. Tekortkomingen mogen benoemd worden, en soms is gewoon de spreekwoordelijke schop onder de kont nodig om verder te komen.

Focus op waar je voor staat

Roberts’ stijl van coachen is directief. Dwingend zelfs, wanneer nodig. Maar altijd met maar een doel: jouw business verbeteren. Die betrokkenheid voel je. We zijn er nu van doordrongen de missie en visie van Z!Accountants te blijven bewaken, als rode draad door onze hele organisatie. Daar hoort het herstructureren van taken bij: delegeer sollicitatieprocedures, breng structuur aan in vergadermomenten en ga af van het idee elke klant te moeten kennen, om maar wat voorbeelden te noemen. Hoewel we dit ergens wel wisten, helpt het enorm als een buitenstaander je daarin coacht.

Terugkijkend zijn de kaders en voorwaarden nu gereed om de lange termijn ambities vorm te kunnen geven. Dat betekent een volgende stap voor onze organisatie: van good naar great!

Meer weten over de kracht van Z!? kijk op https://www.zaccountants.nl

Sluiten