Menu
Uw solide sparringpartner
Uw solide sparringpartner
Extra grip voor extra resultaat
Extra grip voor extra resultaat
Waarmee kan ik jouw bedrijf helpen?
Waarmee kan ik jouw bedrijf helpen?
Van plan en idee  naar actie en resultaat
Van plan en idee naar actie en resultaat
Stabiliteit en continuïteit
Stabiliteit en continuïteit
Afbeelding1

Verhuisservice24

“Robert bracht behalve kennis ook rust en relativering”

“Van nature ben ik optimistisch en geloof ik mensen op hun woord. Robert schudde me wakker: bij de aandelenoverdracht van een bedrijf is een professionele houding een must. Een leerzame tijd volgde, waar Robert me succesvol doorheen loodste.”

Als Zaid Talhaoui in 2016 zijn verhuisbedrijf start, gaan de zaken goed. Als gepassioneerd ondernemer doet hij alles voor zijn klanten. In 2019 trekt hij een compagnon aan om samen de groei aan te kunnen. Na enige tijd blijken hun ambities te veel te verschillen. Ze besluiten ieder hun eigen weg te gaan. Zaid kiest voor het voortzetten van het verhuisbedrijf.

Financieel inzicht

Zaid: “Ik merkte al snel dat ik meer kennis van zaken nodig had, nu er een uitkoopregeling moest komen. Een goede vriend uit de verhuisbranche raadde me Robert Soethout aan. Iemand die vaker een bedrijfsoverdracht had begeleid. Ook iemand met kennis, kunde én met ervaring in de verhuisbranche. Het bleek een gouden greep.

Robert dook in de cijfers om tot een reële waardering te komen. Dat was voor mij zeer leerzaam. In een recordtijd liet hij zien hoe je een onderneming boekhoudkundig moet indelen. Van holding tot werkmaatschappij, maar ook hoe je door automatisering en rapportages de juiste inzichten en analyses krijgt. Ik maakte een enorme professionaliteitsslag.

Normen en waarden

Maar de samenwerking bracht me meer. Een overdracht van aandelen vereist een lange adem. Tien maanden in ons geval. De onderhandelingen vond ik zwaar. Natuurlijk vanwege de nieuwe financiële startpositie die op het spel stond, maar ook emotioneel. Bij onzekerheid mocht ik Robert altijd bellen. Hij gaf mij vertrouwen. Zakelijk, omdat hij exact wist hoe dit soort processen gaan, en waar we stonden. Emotioneel, omdat ik altijd bij hem terecht kon. Die rol is belangrijk voor een ondernemer. Zakelijke zorgen leg je nou eenmaal niet makkelijk bij familie of vrienden neer.”

Daarnaast bracht hij rust en relativering. In de onderhandelingen bleef hij altijd even professioneel en respectvol naar de ander. Ik moest daarbij weleens aan mijn vader denken; die hanteert dezelfde normen en waarden. Dat gaf me een veilig gevoel.”

Regie

Als Zaid uiteindelijk akkoord gaat met de uitkomst, is hij blij: “Met een goed perspectief kon ik weer door. Het mooie van Robert is, je houdt altijd zélf de regie. Hij adviseert en begeleidt alleen.

Nu ik weer voor 100% eigenaar van Verhuisservice24 ben, heb ik alweer mooie stappen gemaakt en nieuwe successen behaald. Robert en ik werken nog altijd samen. Dankzij hem onderneem ik zakelijker, realistischer en professioneler.”

Meer weten over DE verhuizer van Den Haag? Volg deze link.

Sluiten