Menu
Uw solide sparringpartner
Uw solide sparringpartner
Extra grip voor extra resultaat
Extra grip voor extra resultaat
Waarmee kan ik jouw bedrijf helpen?
Waarmee kan ik jouw bedrijf helpen?
Van plan en idee  naar actie en resultaat
Van plan en idee naar actie en resultaat
Stabiliteit en continuïteit
Stabiliteit en continuïteit
logo_vantrier

Van Trier Architectuur

“Denk niet te moeilijk, pluk eerst laaghangend fruit”

Na een baan in loondienst, start Owen van Trier in 2014 als zelfstandig architect zijn eigen bureau: Van Trier Architectuur. Aan de muur van zijn kantoor in ’s-Hertogenbosch prijkt een zelfgemaakte foto van het vrijheidsbeeld in New York. Hét symbool voor de ultieme vrijheid die hij als zelfstandige ervaart.


Mooie dingen maken is nog geen ondernemerschap

Vrijheid betekent echter ook je eigen koers uitzetten. Je eigen strategie ontwikkelen. Nadenken over de doelen die je wilt bereiken. Owen vertelt: “En dat is waarom ik na enkele jaren een businesscoach nodig had. Net als veel ondernemers hou ik enorm van mijn vak. Mooie dingen maken, dat is mijn credo. En nog steeds. Maar dat is geen ondernemerschap. Ik verloor me in alle opdrachten, werkte meer dan 70 uur per week. Maar zonder een doel, een langtermijnplanning.

Robert Soethout kende ik al uit mijn BNI-netwerk én ik weet dat hij door zijn ervaring de bouwsector goed begrijpt. Hij helpt bij het aanbrengen van een duidelijke structuur in mijn bedrijfsvoering.

Verfrissend

Ik was verrast door de verfrissende kijk van een buitenstaander op mijn bedrijf. Robert liet mij nadenken over een visie. Over de opdrachtgevers en projecten waar ik warm voor loop. Over efficiënter werken. Maar ook: waar ik wil staan over vijf jaar? Hoe zorg ik dat ik op den duur alleen nog de krenten uit de pap krijg, qua opdrachten? Als zaken anders lopen, heb ik dan een plan B? Dat is waar ik mee aan de slag ging, met Robert als bezielende coach.

Hij gaf me een belangrijk inzicht: kies eerst de makkelijke weg. Daarmee bedoelde hij: soms richt je je blik zo ver, dat je de kansen recht voor je neus over het hoofd ziet. Je kunt al veel bereiken met wat er gewoon is. Je directe netwerk voor je inzetten, bijvoorbeeld. Dat was een eyeopener. Ik dacht soms te moeilijk.

Je moet wel willen

Wie met Robert in zee gaat, moet willen veranderen en groeien. Die wilskracht is een voorwaarde. Dat betekent commitment. Afspraken komen we na, actielijsten voeren we uit. Ook al is het druk. Doe je dat niet, dan zal hij je er als een schoolmeester aan herinneren. Niet altijd leuk, maar wel goed. Het heeft alles te maken met bewustwording.

Betrokkenheid

Aan de andere kant tref je met Robert een betrokken coach, die zelf zijn huiswerk perfect op orde heeft. Goed voorbereid, weet hij altijd exact waar je in het traject zit. Je bent allesbehalve een nummer. Hij weet waar bij jou de focus op moet liggen.

Het mooie is, ik voel me niet langer alleen maar architect. Ik ben inmiddels ook ondernemer. En ik merk de wisselwerking. Door een duidelijk ondernemersplan met doelstellingen, trek je automatisch de juiste opdrachten aan. En dat geeft rust.

Meer weten over Owen en zijn bedrijf? Bezoek dan zijn website

Sluiten