Menu
Uw solide sparringpartner
Uw solide sparringpartner
Extra grip voor extra resultaat
Extra grip voor extra resultaat
Waarmee kan ik jouw bedrijf helpen?
Waarmee kan ik jouw bedrijf helpen?
Van plan en idee  naar actie en resultaat
Van plan en idee naar actie en resultaat
Stabiliteit en continuïteit
Stabiliteit en continuïteit
logo-tbtop

Technisch Bureau TOP

Ook mijn eigen beloning stelde Robert ter discussie

“Een business-coach? Dat is iemand die bevestigt wat je al weet. Zo dacht ik, na een eerdere slechte ervaring met een coach. Bij het efficiency vraagstuk kwamen we uit bij de aanschaf van een extra printer. Het maakte me sceptisch”, bekent Erwin.

Er stroomde dan ook nogal wat water door de Rijn, voor Erwin koos voor een traject bij Robert Soethout.

Integriteit

“Ik was terughoudend. Ik sta zeker open voor andere of nieuwe inzichten, maar ik moet zeker zijn van de meerwaarde. Bovendien geef je volledige openheid van zaken. Vertrouwelijke informatie. Dan wil je een integer en betrouwbaar persoon.

Met Robert voelde ik die klik. En eenmaal overtuigd, gaf ik mijn volledige commitment. Ik vroeg hem onder andere te coachen bij het opstellen van een realistische jaarbegroting. Ik onderneem altijd min of meer op gevoel en dan overkomen je soms dingen. De dalen, de pieken. Ik wilde meer grip op de zaak.

Geldstromen

Dat is gelukt. Maar de coaching brengt meer. Het is een veel diepgaander bedrijfsadvies dan een accountant biedt. Robert vraagt letterlijk waar je over 10 jaar wilt staan en hoe je daar denkt te komen. Ook het totaalplaatje aan financiële geldstromen neemt hij onder de loep. Mijn eigen beloning bijvoorbeeld, waarom ik die niet wat hoger inzet? Hoe steken de leasecontracten in elkaar? Welke reservepotjes moet je hebben om tegenslagen op te vangen? Voor mij erg goed, want ik verlies me vaak in de dagelijkse sores van de werkvloer, terwijl ik juist deze zaken op orde wil hebben.

Je hebt een keuze

Een ander inzicht: sommige dingen zie ik niet meer als een probleem, maar als een gegeven. Dat is nou eenmaal zo. Maar je hebt een keuze. Zo wilde ik al langer een eigen pand, maar schoof het op de lange baan. De gesprekken met Robert kwam die wens in een stroomversnelling. En wat een werkplezier geeft dat! En die tijdrovende, kleine klussen die je uit beleefdheid doet? Neem er afscheid van en steek die tijd in lucratievere klussen.

Scherp houden

Ik merk dat de gesprekken met Robert me scherp houden. Ik ben bijvoorbeeld razend enthousiast over een relatief duur softwarepakket. Robert vraagt dan terecht of het de investering waard is. Verdien je dat terug, en in welk tijdsbestek? Maar ook: hoeveel plezier beleef je aan deze investering? Als dat laatste voor mij als perfectionist zwaar weegt, stimuleert hij de aanschaf alleen maar.

Meer weten?
Wil je meer weten over Erwin en zijn Technisch Bureau TOP? Volg dan deze link naar zijn website.

Sluiten