Menu
wagenpark-Be-Dicht--400x300
logo_redwire

Red Wire Logistics

Het Eragin-traject voelde soms alsof ik de Himalaya beklom”

Wie midden in een zakelijke en emotionele rollercoaster belandt, moet over een enorme wilskracht beschikken om door te gaan. Johan van Leijsen van Redwire overkwam het. Hij had die wilskracht. Maar zonder coaching van Robert Soethout zou hij niet staan waar hij nu staat. Johan: “Voor mij was Robert een lot uit de loterij. Wat ben ik blij dat ik doorgezet heb.”

Johan, eigenaar van de logistiek dienstverlener, vertelt: “In maart 2020 raakte ik in conflict met mijn compagnon, en dat was niet voor het eerst. We benaderden Robert Soethout om te bemiddelen. Al na een kwartier trok Robert de conclusie: ‘Met nul aanknopingspunten is dit einde oefening’. Voor mij een bevestiging van iets wat ik eigenlijk al jaren wist.”

Vies spel

Uitkoop is onvermijdelijk en de zaak escaleert. Johan: “Dat raakte me zakelijk, maar ook emotioneel. De rol van Robert veranderde van bemiddelaar naar belangenbehartiger van mij. Ik had moeite met het onrecht dat me naar mijn idee aangedaan werd, maar gelukkig hield Robert het zakelijk belang in het oog. Daardoor kozen we de beste weg om door te kunnen gaan. En de enige, overigens.”

Heertje directeurtje

Door het vertrek van de ex-compagnon blijft Johan achter met een bedrijf waar hoognodig orde op zaken gesteld moet worden. “Ik wilde door, maar wel op een veel professionelere wijze dan voorheen. Maar hoe ik dat van de grond kreeg, wist ik niet. Samen met Robert lichtten we het bedrijf grondig door. In een recordtijd zetten we een gezonde structuur op poten, met een bedrijfsreglement en protocollen. Met die professionaliteitsslag zijn mijn mensen nog altijd ontzettend blij. Al die jaren was er behoefte aan, maar het verschil in werkwijze tussen mij en mijn ex-compagnon, zorgde altijd voor veel ruis. Ook mijn rol bespraken we. Dat botste weleens. Ik hou niet van regels. Van mensen die ‘heertje directeurtje’ spelen. Ik sta liever midden in het werkveld en pak ook de bezem om troep op te ruimen. Niet met stropdas, maar in spijkerbroek. Toch veranderde Robert me in deze denkwijze. Hij liet me inzien dat je als eigenaar/directeur wel degelijk je leiderschap moet laten zien. Daarin volgde ik veel raad op, maar niet alles. Dat hoeft ook niet. ‘Het blijft jouw bedrijf’, zegt hij dan wijselijk.”

Uitzicht

Terugkijkend, heeft Johan een zware tijd achter de rug: “Kostbaar ook, met veel investeringen. En dat in coronatijd. Het voelt alsof ik de Himalaya beklom, en nu eindelijk het uitzicht hebt. Ik liep altijd op mijn tenen. Die stress is weg, en daarmee een groot deel van mijn gezondheidsklachten. Er staat een veel sterker bedrijf, gericht op groei. Dat geeft rust. Al pak ik echt nog wel die bezem hoor, als Robert het niet ziet.”

Redwire Logistics B.V.

Johan van Leijsen

Brasem 35

4941 SE RAAMSDONKVEER

www.redwirebv.nl

Sluiten