Menu
digtial-service-shutterstock_203618407-2
perfection

Perfection

Ik heb gezien wat Robert kan bereiken

Stef van der Steen: “Robert en ik hebben vijftien jaar samengewerkt, waarvan de laatste 10 jaar samen in de directie van Perfection. Dat geeft me dus een redelijk beeld van zijn aanpak en expertise. Ik heb gezien wat hij kan bereiken als projectleider, als financiële man, maar ook als coach voor medewerkers en ondernemers.”

Alle begrip, maar confronterend als het moet

“Om met dat coachen te beginnen: Robert's sterke punt daarbij is dat hij inlevingsvermogen kan combineren met een helicopterview. Hij begrijpt de emotie achter de doelstelling die een ondernemer voor ogen heeft. Die empathie zit in zijn karakter. Maar hij kan ook afstand nemen, omdat hij via Perfection te maken heeft gehad met heel veel verschillende soorten ondernemers en bedrijven. Robert heeft allerlei problemen eerder gezien. Hij kan ze dus in hun context plaatsen en objectief blijven. Hij weet ook uit ervaring dat grote stappen, snel thuis, bij coaching niet werkt. Dat het gaat om de juiste pasjes naar je einddoel toe. Vandaar dat Robert ook geduldig is als hij iemand begeleidt. Tegelijkertijd houdt hij je wel bij de les, door mijlpalen uit te zetten. Hij stimuleert en motiveert, maar zal je ook confronteren met de mijlpalen die je samen hebt afgesproken.”

Structuur aanbrengen

“Ik denk dat Robert altijd teruggaat naar een heldere projectaanpak, omdat hij dat voor Perfection enorm veel gedaan heeft. Wat hoort daar typisch bij? Gezamenlijk de stappen uitzetten en duidelijk verantwoordelijkheid toewijzen. Structuur aanbrengen. Daarmee resultaten boeken. Zodat degene die gecoacht wordt, uiteindelijk zelf de volgende stap gaat zetten. Robert in zijn element, Ik zie het helemaal voor me: 'Waar wil je naar toe, waar moet je energie bijtanken, en hoe gaan we die energie voor jou verzamelen?“

De financiële man die weet hoe de praktijk eruitziet

“Met zijn achtergrond in de accountancy kan Robert het financiële plaatje van een bedrijf snel en trefzeker doorlichten. Hij weet dat de historische boekhouding op orde moet zijn voordat je een realistische projectie kunt maken. Daarom zorgt hij er eerst voor dat de financiële uitgangspositie klopt .Hij kan je duidelijk uitleggen waar je op dit moment staat, wat al die cijfers betekenen en wat er voor nodig is om je doelstelling te bereiken. De belangrijkste plus van Robert daarbij is dat zijn input niet beperkt blijft tot financiële kennis. Dat onderscheidt hem ook van een gemiddeld accountantskantoor. Hij weet wat ondernemen is, en wat het is om met personeel om te gaan. Niet alleen een mooi advies. Praktijkervaring.”

Stef van der Steen is directeur van Perfection Automatiseringen BV. Hij kent Robert van nabij. Eerst als medewerker. De laatste 10 jaar als mede directielid. Samen hebben ze “alles” meegemaakt wat zich zoal voordoet bij een MKB onderneming. Stef en Robert werken nog regelmatig samen op projectbasis.

Sluiten