Menu
Screen Shot 2017-02-26 at 14.25.58
metmeer

METMEER

Hij zet je wel op scherp

Lars Roubroeks: “De afgelopen zeven jaar is Robert voor mij altijd een betrouwbare sparringpartner gebleken. Telkens als er zakelijke issues waren, kon ik mijn verhaal kwijt en kwam Robert met feedback, ideeën en suggesties. Op dit moment praten we bijvoorbeeld over een verregaande samenwerking tussen mijn internetbedrijf en een aantal andere partijen. Robert stelt daarbij vanuit diverse invalshoeken kritische vragen waar ik zelf nog niet over nagedacht had. We hebben eerst gekeken naar de klik tussen de bedrijven, of de lange termijn doelstellingen inderdaad overeenkomen. Daarna: hoe zit het met de persoonlijke ambities van iedereen? Hoe worden de financiële details bepaald, wie neemt in een kritieke situatie de eindbeslissing? Maar ook: wat als één van de partijen toch eruit wilt stappen? Zelf ben je al gauw heel enthousiast over je plannen. Robert neemt dat enthousiasme niet weg, maar hij zet je wel op scherp.”

Solide structuur

“Waar hij ook goed in is: het concreet uitwerken van een plan. Ik zet wat meer de grote lijnen neer, dat geeft mij een goede richting. Robert heeft ook oog voor details: hij werkt een businessplan uit tot op de punten en komma's. Lange termijn doelen worden vertaald naar praktische korte termijn doelstellingen en meetbare resultaten. Hoe zien de uitgaven en investeringen eruit, welke omzet en welk resultaat is nodig, wat is de liquiditeitspositie? Robert werkt bijna van dag tot dat uit hoe het bedrijf er voorstaat en waar het naartoe moet. Juist die gestructureerde uitwerking was voor mij een eye-opener. Dat je wat meer ook daarmee bezig moet zijn in plaats van dat je alleen zegt: we gaan die kant op.”

Lars Roubroeks is ruim 10 jaar eigenaar van Internetbureau METMEER en mede-eigenaar van Kingpin Screens Benelux, leverancier van projectieschermen. Hij heeft in samenwerking met Robert Soethout diverse websites gerealiseerd. Daarnaast is Robert de vaste sparringpartner van Lars. Voor meer informatie: www.metmeer.nl en www.kingpinscreens.nl

Sluiten