Menu
www.labelsenmeer.nl-336x280-365419
Labels-en-Meer

Labels en Meer

Robert trekt de angel uit complexe situaties

“Ik praat graag en veel. Ik zit boordevol ideeën. Typische kenmerken van een ondernemer. Maar ook als ik ergens tegenaan schop haal ik er veel zaken bij. Robert filtert uit het verhaal exact waar het om draait, de cruciale elementen. Dat is knap.”

Marco Nous heeft een full-service adviesbureau voor oplossingen voor barcodesystemen, labelsoftware, etiketten, supplies en onderhoud. Met 17 jaar ervaring op de teller besloot hij in 2013 dit mooie vak als zelfstanding ondernemer uit te gaan oefenen onder de naam Labels en meer.

Tijd

“Ik vaar graag mijn eigen koers. En dat gaat goed. Echter zo goed, dat ik ontdek dat de 24 uren in een dag niet voldoende zijn. Ik ben veel onderweg. Tijd waarin je niet echt productief kunt zijn. Ook tijd om jezelf vragen te stellen: hoe richt ik mijn processen slimmer in? Zal ik personeel aannemen of is het slimmer om samenwerkingspartners te zoeken? Kortom, hoe houd ik de groei onder controle?

Pijnpunten

Een vriend hoorde me aan en adviseerde Robert Soethout als gesprekspartner. Het bleek een gouden greep. Een objectieve blik op mijn onderneming én mij als persoon. Dat vind je niet bij kennissen of vrienden, want die vinden het al gauw prachtig wat je doet. Robert benoemt de pijnpunten. Het gaat niet zo zeer om nieuwe inzichten, maar meer om het leren stellen van prioriteiten. Focus op de zaken die ertoe doen en zorgen dat je niet verzuipt in werk dat uiteindelijk niets oplevert. Dat betekent ook dingen in de juiste volgorde doen.

Overhaast beslissen

Kijk, je denkt dat je het allemaal weet. Maar de waan van de dag leidt je af van waar het echt om gaat. Met als gevaar: je neemt overhaast beslissingen. Ook bij risicovollere plannen. Je gunt jezelf amper de tijd om alles goed te overdenken. Robert confronteert me. Ik ben best eigenzinnig en heb zo mijn ambities. Hij gaat daarin mee, maar houdt me scherp als het gaat over timing of de kosten. Wanneer doe je wat? Welke scenario kan zich voordoen, buiten het ideale? Wat kost het je dan? Dat kan een spelbreker zijn, maar hij weet het altijd goed te onderbouwen. Ik kies soms tóch voor de risicovollere weg, ook dan houdt hij tijdens dat avontuur de vinger aan de pols en geeft zijn visie en advies over de ingeslagen weg.

Mentale rust

Daarbij is hij de stok achter de deur. Afspraken zijn er om na te komen. Hij schept orde en structuur en is niet benauwd om zijn grote netwerk met je te delen. Dat geeft me vertrouwen en mentale rust. Het objectieve advies van Robert is een eerlijk advies. Niet in de zin van slecht of goed, er zit nog een wereld aan mogelijkheden daartussen.

Meer weten?
Wil je meer weten over labels en printers, kortom Labels en Meer? Volg dan de link naar de website van Marco.

Sluiten