Menu
Uw solide sparringpartner
Uw solide sparringpartner
Extra grip voor extra resultaat
Extra grip voor extra resultaat
Waarmee kan ik jouw bedrijf helpen?
Waarmee kan ik jouw bedrijf helpen?
Van plan en idee  naar actie en resultaat
Van plan en idee naar actie en resultaat
Stabiliteit en continuïteit
Stabiliteit en continuïteit
Logo

JVG Bedrijfsdiensten


“Ik ben de boekhouding zowaar leuk gaan vinden”

Als je al 10 jaar een goedlopende onderneming runt, 48 man van werk voorziet en een omzet van 1,1 miljoen draait, wat kan een businesscoach je dan nog vertellen? Genoeg. Zo blijkt als Joop van Gulik, directeur van JVG Bedrijfsdiensten uit Oisterwijk, zijn ervaringen deelt over Robert Soethout die hij eind 2019 invliegt. Met als doel: betere marges, meer overzicht en structuur op financieel vlak.

Joop: “Met mijn schoonmaakbedrijf zijn we van het kaliber niet lullen maar poetsen. Al geef ik toe een makkelijke prater te zijn, wat mijn sales ten goede komt. Maar papierwerk, zoals de boekhouding, stelde ik altijd uit. Net als het opstellen van lijstjes, cijfers of het bekijken en vergelijken van informatie. Toch heb ik in de afgelopen jaren iets goed gedaan, want JVG Bedrijfsdiensten groeide als kool.

Liquiditeitsplanning

Niettemin hielden de financiën en het verlangen naar hogere marges me steeds vaker wakker, in combinatie met wat personeelsverloop. Een duidelijke visie ontbrak. Robert Soethout kende ik al langer en vertrouwde ik. Het coachingstraject met hem is een slimme zet geweest, met als voornaamste eyeopener het werken met een liquiditeitsplanning. Zoiets maakte ik nooit. Robert gaf me inzicht in hoe je deze opstelt én waarom. Ik heb ineens grip op wat er periodiek aan geldstromen in en uit gaat. Structuur, die me rust geeft.

De tovenaar

Ik noem Robert gekscherend weleens ‘de tovenaar’. Hij komt met nuchtere oplossingen die ik zelf niet bedenk. Ook houdt hij me regelmatig een spiegel voor. Kocht ik voorheen zonder nadenken als eerste de nieuwste machines, nu sla ik eerst aan het rekenen. Huur blijkt dan soms nog beter. Of er helemaal van afzien. Ook de inzet van uitzendkrachten, is een interessant financieel vraagstuk dat mij nieuwe inzichten opleverde.”

Prikkelende vragen

Als ondernemer bruist Joop altijd van de ideeën. Zo ziet hij kansen in de thuiszorg qua facilitaire diensten. Of in de biologische schoonmaakproducten. “Mijn ambities laat ik niet los, maar eerst werk ik met Robert aan een stevig fundament voor JvG Bedrijfsdiensten. Van daaruit bouw ik verder. Ik kijk altijd reikhalzend uit naar de coachingssessies en beveel Robert van harte aan bij iedere ondernemer die openstaat voor een professionele blik van buitenaf.

Het geeft rust om niet álles te hoeven weten, om een expert mee te laten kijken en advies in te winnen. Robert stelt vaak prikkelende vragen over je keuzes. Dat is goed, dat houdt je scherp. Maar hij laat je altijd in je waarde. Tenslotte ben jij de ondernemer. En die bepaalt.”

Meer weten over JVG bedrijfsdiensten? https://www.jvgbedrijfsdiensten.nl

Sluiten