Menu
slides_home_05
image003

Harold van den Bosch Interieurbouw

Op weg naar een solide bedrijf

“Ik vind dat een business coach je met de neus op de feiten moet drukken. Ook als de uitkomst negatief is. Alleen dan krijg je een objectief inzicht in het reilen en zeilen van je zaak.”

Commitment

Aan het woord is Harold van den Bosch, eigenaar van de gelijknamige meubelmakerij. Harold: “Robert maakt de dingen niet mooier dan ze zijn. Wil je werken aan je bedrijf, dan heb je een kundige en betrokken coach aan hem. Is die wil er niet echt en trek je toch je eigen plan? Dan zal Robert niet verder coachen. Hij wil je volledige commitment. Tekenend voor zijn manier van werken.”

De roep om een coach heeft voor Harold te maken met zijn nieuwe plek binnen het bedrijf: “Ik ben iemand van de werkvloer. Een doener. Ik maakte meubels en ondertussen regelde ik allerhande managementzaken en stuurde mijn mensen aan. Helaas kreeg ik knieproblemen en werd ik min of meer veroordeeld tot enkel de rol van manager.

Hoe moest ik mijzelf nu terugverdienen? Vanaf mijn bureaustoel groei bewerkstelligen? Die vragen hielden me bezig. Reden om Robert in de arm te nemen.

Doelgericht werken

Robert schiep vooral duidelijkheid in de financiën. Een verademing voor mij als niet-cijferman. Heldere uitleg over het belang van nacalculatie, hoe je je inkomsten en uitgaven overzichtelijk houdt in Excel. Budgetteren. Die zaken zijn met sprongen vooruitgegaan. Krabbelde ik voorheen calculaties nog weleens op de achterkant van een sigarendoos, nu heb ik overzicht en inzicht. En realiseer ik me hoe belangrijk en nuttig dat is om doelgericht te werken. Sterker nog, ik vind die Excel overzichten heel fijn.

Aansturing team

Uit de sessies vloeit voort dat ook de aansturing van het team aandacht krijgt. Robert coacht de leidinggevende op de werkvloer, evenals de medewerkers. Ik merk dat ook zij veel waarde hechten aan deze gesprekken en aan zijn visie. Het past in het totale plan om weer een solide bedrijf neer te zetten.”

Ondertussen leerde Harold veel van zijn sparringpartner: “We zitten nog middenin het traject en groeien enorm qua kennis en inzichten. Het vertrouwen is groot. Nieuwe ideeën of plannen komen er niet door voor ik met Robert de haalbaarheid en de uitvoering heb besproken. Zijn advies is zelfs doorslaggevend!

Emotie

En hoewel Robert een man van de cijfers is, begrijpt hij ook de emotie achter mijn verhaal. Mijn wijziging in functie betekent dat ik afscheid moet nemen van mijn grote passie: het zelf vervaardigen van meubels. Hij realiseert zich de impact. Dat is heel fijn om te merken tijdens onze sessies. Kortom, inderdaad die solide partner in een tijd van veel stof tot nadenken!”

Sluiten