Menu
banner
logo

GK Tuinaaleg & Onderhoud

Inzicht als springplank

“Het was niet dat we er per se slecht voor stonden, het was meer dat ik wilde kijken of mijn bedrijfsvoering beter kon. Daarom zocht ik iemand die mij daar inzicht in kon geven.” Gerard de Koning vertelt hoe Robert daarbij te werk gaat: “Hij geeft niet alleen duidelijkheid en tips, het is vooral de manier waarop die me aanspreekt.”

Onrust en vragen

“Natuurlijk schakel je een coach niet in omdat alles op rolletjes loopt. Mijn privésituatie was enkele jaren terug dermate turbulent dat ik wat averij heb opgelopen. Echt rode cijfers hebben we niet gedraaid, maar je wilt weten of je de goede kant op gaat. Uiteraard heb je daarvoor inzicht nodig in je financiële situatie, maar het is misschien nog wel belangrijker om te weten hoe je daar bent gekomen.”

Stabiele basis

“Robert geeft dat inzicht. Hij heeft een heldere boodschap en brengt die op een positieve manier. Als ik zeg: dit en dit is niet goed gegaan, dan draait hij het om: ‘Kijk nou eens wat je wel goed doet.’ Hij laat jou psychologisch even merken: ‘Je bent op zich goed bezig, maar je let alleen op de negatieve dingen. En die wegen voor jou zó zwaar, dat je er negatief in gaat staan. Kijk nou eens wat je wél bereikt, wat je wél goed doet. Ga daar mee werken.’ “Dat geeft rust en stimuleert.”

Doordachte actie

“Die rust over je aanpak is dus belangrijk, maar je wilt wel wat verdienen. Bij ons betekent dat vooral scherp calculeren op uren. Het probleem is: je kunt calculeren wat je wilt, maar die doelstelling halen met je mensen is een tweede. Als ze het niet af krijgen binnen de tijd, dan is het eerder: ‘Jij hebt te strak gepland’, dan: ’We hebben het rustig aan gedaan.’ In zo’n geval geeft Robert duidelijkheid en vertelt meteen hoe je daar mee om moet gaan. Dat ik gewoon strenger moet zijn, maar het wel positief moet brengen. Dat je zegt: jongens, kom op. Ik heb veertig uur begroot, de bedoeling is dat we dat halen, anders kost het ons geld. Dat werkt veel beter dan: jullie werken niet hard genoeg.”

Tact en integriteit

Gevraagd naar de belangrijkste bijdrage van Robert: “Dat gaat veel verder dan dit soort praktische tips. Hij springt eruit doordat hij op een losse manier laat zien dat hij heel serieus met jouw zaken bezig is. Dat hij dat ook vertrouwelijk doet. De manier waarop hij omgaat met wat je hem aanreikt is totaal niet agressief of afkeurend. Daardoor haalt hij ook makkelijk dingen in je naar boven waar je tegenaan loopt. Dat vind ik bijzonder.”

Sluiten