Menu
eiken-hooischuur
Fine Oak

Fine Oak

Leven in plaats van overleven

“Robert Soethout coacht met grote betrokkenheid. Hij weet na elke sessie feilloos waar we gebleven waren. Dat zegt toch genoeg?”

Bij Hans Boll van Fine Oak, een bouwbedrijf van eikenhouten tuinhuizen en buitenruimten, sluimerde de vraag naar een business coach al even: “Je werkt hard, je wilt groeien én ook wat verdienen. Dat laatste viel tegen. In eerste instantie ging ik in zee met een coach die me eigenlijk niet lag. Bovendien wilde hij vaak evalueren. In mijn vak kan dat niet. Ik ben hartstikke druk. Ook zocht ik iemand die meer to the point was als het op cijfers aankwam. Ik wilde meer overhouden onderaan de streep.”

Selectief

Als Robert Soethout van Eragin in beeld komt, heeft Hans een zware tijd achter de rug. In maart 2016 legt een brand een groot deel van het materiaal van Fine Oak in de as. Hans: “Ondanks de strop ben ik weer op gaan bouwen, uiteindelijk om het nóg beter te doen.” Gaandeweg wordt duidelijk dat Hans wel hard in zijn bedrijf werkt, maar niet aan. “Je weet diep in je hart wel waar het ‘m in zit, maar soms is het nodig dat iemand het hardop zegt. Robert leerde me dat vooruitgang samenhangt met het werken met de juiste mensen. Met personeel dat past, gedreven is en inzicht heeft. Robert voert mede de gesprekken met mijn mensen. Daarnaast is het financieel plannen natuurlijk een belangrijk onderwerp.

Optimisme

En wat de coaching ook bewerkstelligt: ik laat bepaalde zaken minder op z’n beloop. Ik dacht vaak: ach, alles komt wel goed. Ook als de feiten minder rooskleurig waren. Ik ben namelijk van nature nogal een positief mens. Optimistisch.”

Gekend en gehoord worden

Marjanne, de vrouw van Hans, juicht de business coaching toe: “Ik doe de administratie binnen Fine Oak. Als Robert komt, geeft ons dat overzicht en energie. Als Hans en ik niet op een lijn zitten bij beslissingen of problemen kan Robert zich goed verplaatsen in ons allebei. Dat is belangrijk: door elkaar gekend en gehoord worden. We komen er dan altijd weer uit.”

Voor Hans is het duidelijk: “Dankzij Robert heb ik meer rust. Ik heb ambities, maar in de bouw blijft dat lastig. De branche is weinig voorspelbaar. Ons doel is continuïteit. Dat betekent prioriteiten stellen, ondanks ingevingen of de nieuwe kansen die ik zie. Maar we doen het goed. Ik ben niet langer aan het overleven, maar aan het leven.

Vertrouwen

En, wat ik ook een voordeel vind: Robert coacht niet volgens ingewikkelde contracten. Hij is van mening dat er een klik moet zijn, wil je samen de sessies succesvol doen. Dat betekent dat je niet vastzit aan een ellenlang traject. Werkt het niet, dan stoppen we. Op die basis samenwerken, dat ligt mij wel.”

Meer weten?
Wil je meer weten over Fine Oak en wat voor mooie buitengebouwen ze daar maken? Dan moet je beslist de website eens bekijken.

Sluiten