Menu
93111265_3309003585794268_3110277159550189568_o
advertentie nieuw oktober 2 logos-1

De Langstraat Hoveniers en Tuinmachines


“Alles eruit halen wat erin zit”

Dat Marcel Muskens van Hoveniersbedrijf De Langstraat uiteindelijk het familiebedrijf over zou nemen was duidelijk. Maar toen begin 2020 het moment aanbrak, had Marcel behoefte aan professionele begeleiding. Marcel: “Mijn ouders legden ziel en zaligheid in het bedrijf. Ik zet al langer de lijnen uit, maar zij zijn de grondleggers. Loslaten betekent emotioneel nogal wat, maar ook zakelijk gezien vereist het proces gedegen kennis. Een bedrijf in beweging, met 20 man personeel, hoe werk je dat financieel uit? Hoe houden we de onderlinge familiaire band goed?”

Senioriteit

Marcel schakelde Robert Soethout in, een goede bekende uit zijn netwerk. “Als 37-jarige wilde ik iemand met een bepaalde senioriteit. Mijn ouders zijn van een andere generatie. Zij moesten wennen aan het idee van een business coach. Wie is dat? En dan ook nog iemand uit mijn netwerk. Dat vertrouwen moest groeien. De klik bleek buitengewoon goed. Robert weet exact op welk moment waar de aandacht nodig is. We kijken allemaal bijzonder positief terug op de afwikkeling. Erg waardevol in het licht van het proces van loslaten, een overgangsfase die voor mijn ouders heftiger en emotioneler is dan voor mij.”

Vol vertrouwen werk aannemen

De stap naar verdere coaching lag voor de hand. Marcel: “Geld is daarbij niet de drijfveer, wel de ambitie om meer rendement uit ons werk te halen. Ik wil risicoloos projecten aan kunnen gaan, omdat de zaken op orde zijn qua personeel. Robert hielp met goed geformuleerde handreikingen en een plan om mijn mensen op het gewenste niveau te krijgen. Ik heb nu rust: de teamgeest is er, met heldere taakstellingen en verantwoordelijkheden die gewaarborgd zijn.”

Van meerwaarde bleken ook de gesprekken die Robert voerde met de medewerkers. “Bij een externe partij legt iemand makkelijker bloot wat er speelt. Robert houdt de regie en grip op die gesprekken en schakelt makkelijk binnen alle niveaus van de organisatie.”

Toekomst

De samenwerking krijgt zeker een vervolg. “Ik wil alles uit mijn team halen wat erin zit. Daar heb ik ondersteuning van Robert bij nodig. Iedere ondernemer die dat ook wil én bereid is daar vol voor te gaan, heeft aan Robert een zeer kundige business coach.”


Meer weten over De Langstraat Hoveniers en De Langstraat Tuinmachines? www.delangstraat.nl

Sluiten