Menu
Uw solide sparringpartner
Uw solide sparringpartner
Extra grip voor extra resultaat
Extra grip voor extra resultaat
Waarmee kan ik jouw bedrijf helpen?
Waarmee kan ik jouw bedrijf helpen?
Van plan en idee  naar actie en resultaat
Van plan en idee naar actie en resultaat
Stabiliteit en continuïteit
Stabiliteit en continuïteit
debresser-logo-small

De Bresser

Full Service in Logistiek, geweldig in verhuizen

"Een goede businesscoach is je externe geweten"

Groei, expansie, overnames. Tomas Brands, eigenaar van De Bresser Verhuizingen, weet er alles van. Tomas: “Aan groei geen gebrek. Onbewust zet ik de grote lijnen uit, veelal dankzij mijn fingerspitzengefühl.

Toch ben ik in 2018 rusteloos. Inmiddels 100% eigenaar van De Bresser zie ik wel zes logo’s voorbijkomen. Een vergaarbak aan activiteiten, maar structuur en schaalbaarheid ontbreken. Een professionaliseringsslag is nodig, en daar heb ik een externe partij voor nodig. Iemand die me uit de waan van de dag trekt en orde schept. Waar staan we, waar gaan we naartoe, waarom en hoe?

Kritisch

Nu heb je vele businesscoaches, maar er is maar een Robert. Daarmee bedoel ik zijn uiterst kritische wijze van coachen. We startten met het uitzetten van de hoofdlijnen. De basis. Marketing, sales, de cijfers. Gaandeweg zochten we de verdieping. Robert sneed ook punten aan die ik niet van belang achtte, maar die er wel degelijk toedoen. Zoals de interne organisatie. Of de peperdure website waarin ik geïnvesteerd had. Robert geeft resoluut zijn mening, en inderdaad. Na de eerste verbazing moet ik toegeven dat het anders en beter kan.”

Catch of the day
Dat zo’n traject niet altijd over rozen gaat, daar is Tomas eerlijk in: “Ik ben een eigenwijze ondernemer. Ineens gaat iemand ongelofelijk kritisch naar je kijken binnen zo’n traject. Wat je zegt, doet en belooft. Als een extern geweten. Ik vond hem soms een vervelende vent. Maar je weet dat hij gelijk heeft: je aan de afspraken houden, bij de les blijven en de vrijblijvendheid eruit halen, laat je met sprongen vooruitgaan. Kijk eens waar we nú al staan, zei Robert dan.

Daarbij deinzen we niet terug voor scherpe discussies. Met het hart op de tong. Het knalt weleens, maar dat is niet erg. Aan het einde heb je de mooiste inzichten, als catch of the day. Die scherpte heb ik nodig.”

Wat Tomas als kritische noot meegeeft, is de valkuil om een onnodige overlegcultuur te kweken. “Wat je vaak ziet is dat businesscoaches gaandeweg ook bij andere zaken betrokken raken. Dat wil ik voorkomen. Robert coacht mij voor dat ene doel: de strategie en de schaalbaarheid. Daarover sparren we structureel twee keer per maand en dat blijf ik doen.

Relaxed ondernemen

Terugkijkend nam ik me in 2018 twee dingen voor: meer sporten en relaxter ondernemen. Het eerst lukt dankzij een personal trainer die me tot het uiterste laat gaan. Het tweede slaagt dankzij Robert Soethout als externe medebestuurder, die me aan durft te spreken op mijn acties. Met als resultaat: rust! Ik onderneem relaxed. Dat was me zonder hem niet gelukt.”

Meer weten over dit top bedrijf uit de eredivisie van de logistiek en verhuizen? Check dan www.debresser.nl

Meer lezen over Tomas, check dan dit artikel. En lees daarin wat een business coach kan bewerkstelligen.

Sluiten