Menu
gallery-img12-1
Cloin logo

Cloin Totaalbouw

“Ik kan opgelucht ademhalen. Mijn bedrijf is uit de crisis.”

Soms ontmoet je de juiste mensen, maar is de tijd nog niet rijp. Gelukkig bestaat er zoiets als een tweede kans. Daar kan Jordy Cloin, oprichter en dga van Cloin Totaalbouw uit Dongen over meepraten.

Jordy: “Achteraf is het makkelijk praten, maar ik had hem veel eerder in moeten vliegen. Dat had me stress en missers bespaard. Gelukkig startte ons coachingstraject net op tijd. Mijn organisatie is weer gezond en op de goede weg.”

Crisis

Jordy ontmoet Robert Soethout al in 2012, net na het faillissement van zijn vorige, middelgrote aannemingsbedrijf. Samen met zijn vader start hij direct Cloin Totaalbouw op. Hoewel Jordy de waarde van een goede businesscoach onderkent, ziet hij af van verdere stappen in die richting.

Jordy: “Maar het ging niet goed, mede door de crisis die ons in 2018 raakte. Daarnaast was het moeilijk om aan goed en betrouwbaar personeel te komen. Op enig moment werd ook mijn vader ziek en trok zich terug als compagnon. Dat was het moment waarop mijn vriendin opperde: vraag die Robert eens om advies.

Struisvogelpolitiek

Robert scande mijn situatie en bewaarde de rust, ook al moesten er dringend stappen gezet worden. Ik kon niet langer mijn kop in het zand steken en kreeg een spiegel voorgehouden. Samen pakten we direct allerlei moeilijke zaken aan, die ik toch wat voor me uitgeschoven had. Dankzij Robert leerde ik hoe je tactisch en oplossend zakendoet. Met respect. Dat kan dus gewoon en had ik veel eerder aan moeten pakken!

Kijk, bouwtechnisch ken ik mijn kwaliteiten wel. Ook weet ik warme relaties op te bouwen. Maar cijfermatig vertrouwde ik op mijn accountant en anderen. Met Robert is de bezem er flink doorgehaald. Ik heb nu overzicht en zie met een druk op de knop hoe ik ervoor sta en waar ik bij moet sturen. Nog een voorbeeld waaruit de meerwaarde van Robert blijkt, is een verschil van mening met een klant. Ik legde het neer bij Bouwend Nederland. Robert trok de conclusie van de juristen in twijfel en vroeg een gesprek aan met z’n drieën. Robert had het bij het recht eind. Dan zie je dat hij een man met enorm veel ervaring is.

Trek op tijd aan de bel

Ik heb rigoureuze stappen moeten zetten om mijn bedrijf weer gezond te krijgen en het is best zuur dat ik na zoveel jaren pas zover ben. In dat opzicht adviseer ik iedereen op tijd aan de bel te trekken bij een coach als Robert.

Duur

In mijn geval ben ik dankzij hem uit de crisis gekomen. Ik bouw weer aan mijn bedrijf, in plaats van dat ik aan het redderen ben. Goede raad is duur, maar zelf alles op willen lossen is nóg duurder. Wat mij betreft spar ik de komende jaren nog veel met hem. Want, op zijn muziekkeuze na, heb ik in hem een steengoede sparringpartner gevonden.”

Meer willen weten over het vakmanschap van Cloin Totaalbouw? Klik dan op https://clointotaalbouw.nl

Sluiten