Menu
pillen_illu_842x595
logo

Advisie

Robert valt op door zijn sociale intelligentie

Behalve als businesscoach is Robert Soethout ook in te vliegen als interim projectmanager. Zoals bij Advisie, een innovatieve softwareleverancier- en adviseur, gericht op het optimaliseren van processen binnen een aantal specifieke branches.

Een referentie over Robert als manager op projectbasis.

Goede interim- en projectmanagers, die vind je niet zomaar. Dat blijkt wanneer Rob Brekelmans van Advisie een inkijkje geeft in de vaardigheden van een goed manager: “Een waardevol projectmanager blinkt uit in kennis en kunde, maar is ook sociaal intelligent. Die combinatie kenmerkt Robert Soethout.”

Levelen en schakelen

Rob werkt als Delivery & Project Manager bij Advisie. Als hij in 2016 Robert op een project zet, weet hij dat hij een goede keus maakt. “Ik ken Robert nog van vroeger toen we bij hetzelfde automatiseringsbedrijf werkten. En je zou het misschien niet zeggen, maar ICT is bij uitstek een business die over mensen gaat. Daarom dacht ik aan Robert bij onze zoektocht naar een flexibele projectmanager. Hij levelt en schakelt net zo makkelijk met de IT-specialisten als met het managementteam, de CEO of de beleidsbepalers. Dat is een gave.

Hondenbaan

Want laten we wel wezen, projectmanager zijn is een hondenbaan. Overigens wel een leuke hondenbaan, vinden wij. De hectiek, het oplossen van problemen, het bewaken van deadlines en het nakomen van je afspraken, daarvan gaat ons hart sneller kloppen. Veel projectmanagers beloven dat wel maar doen in de praktijk anders. Robert doet wat hij zegt. Hij pakt aan en pakt door, met de focus op de menselijke kant. Heel belangrijk, omdat je continu intensieve afstemming zoekt tussen je klanten, collega’s en stakeholders.

Dat doet hij goed. Met de nodige humor. Toegankelijk, zonder aan autoriteit te verliezen. Met veel kennis en kunde in huis. Inzicht in projecten, planningen en oplossingen. En met mensenkennis. Ken je pappenheimers. Van de introverte IT-nerd tot de uitbundige salesman of vrouw, iedereen wil je vol voor het project laten gaan. Dat lukt hem. Robert komt vooral tot zijn recht bij de projecten binnen de private sector. Commerciële partijen, in de orde van grootte van zo’n 50 man personeel. Als zelfstandig ondernemer heeft hij al snel een klik met andere MKB’ers.

Flexibiliteit
Onze business is er een van pieken en dalen, met op dit moment vooral pieken. Je komt handen te kort. Dan heb je een flexibele schil nodig met projectmanagers die niet te star zijn. De juiste man of vrouw, op de juiste tijd en op de juiste plek. Robert begrijpt hoe veranderlijk de markt is en speelt daar net zo flexibel op in. Los van zijn kwaliteiten, is dat ook heel prettig aan het werken met hem.

In de huidige groeiende economie kan ik iedereen een projectmanager zoals Robert aanraden. Hij is van het type afspraak is afspraak. Dat dwingt respect af én leidt tot resultaat. Hoe druk het ook is.

Sluiten