Menu
DSC9299
ACG-Logo-RGB

ACG Schilders en Totaalonderhoud

“Robert zet je flink aan het denken. Daar hou ik van.”

“Het uurtarief van een businesscoach ligt aardig wat hoger dan dat van een schilder. Daar kunnen we kort over zijn. Maar de sessies leveren mij meer op dan ze kosten. Dat is waar het om gaat.”

Ik wens je veel personeel

Als Angelo Hellmig van ACG Schilders in 2015 voor zichzelf begint, heeft hij al groeiambities. Binnen afzienbare tijd wil hij een kwalitatief team om zich heen hebben. Zijn dromen komen uit: eind 2019 staat hij met maar liefst elf schilders op de steigers.

Angelo: “Ik wens je veel personeel, zei mijn omgeving veelbetekenend. Maar ik laat me niet door angst leiden. Ik ontwikkel mijn eigen stijl van leidinggeven door het simpelweg te doen. Veelal op intuïtie, ook qua bedrijfsvoering. Met een flinke portie zelfreflectie: waar nodig stel ik bij of pas ik aan.

Nieuwsgierig

Ondanks mijn eigenwijsheid, ben ik altijd nieuwsgierig naar andermans kijk op de zaak. Ik wil groeien als bedrijf, maar ook als persoon: hoe ga je met elkaar om als team, hoe reageer je op tegenslagen? Hoe houd ik focus? Daar maakte ik al grote stappen in.

Geen grip

Maar één ding zat me al die tijd niet lekker: ik had geen vat op de groei. Op de cijfers, de financiën in het algemeen. Een accountant draagt daar wel aan bij, maar kijkt naar het verleden. Mij gaat het om de toekomst.

Robert Soethout coacht om juist daar inzicht in te krijgen. Hij zette me flink aan het denken. Zo ligt mijn begroting onder een vergrootglas. Bij mijn investeringen stelt hij kritische vragen. Om een voorbeeld te noemen: als kwaliteitsschilder wil ik nette bussen rijden. Dat kost geld. Robert rekent dan voor waar je in de toekomst rekening mee moet houden qua afschrijving en cashflow. Inzichten, die je nodig hebt om toekomstproof te ondernemen.

Ook sparren we over mijn bedrijfsvoering: waar val je je medewerkers mee lastig en waarmee niet? Zijn aanpak is direct. Dat stuitte me in eerste instantie tegen de borst. Maar juist een stevig tegengeluid is nodig om je verder te brengen. Robert filtert er exact uit waar je actie op moet ondernemen. Met de nadruk op ‘moet’, want je krijgt huiswerk. In de waan van de dag heb je daar soms geen tijd voor. Maar elke volgende sessie bevestigt weer: ik heb deze handvatten hard nodig voor een gezonde ontwikkeling van mijn bedrijf.

Een brede kijk

Als business coach kijkt Robert verder dan je onderneming alleen. Hij ziet het totale plaatje. Zo stelde hij voor om mijn vrouw bij de eerste afspraak aanwezig te laten zijn. Ik was verbaasd. Achteraf zie ik hoe goed dat is geweest, ook voor haar. Zij moet die klik ook voelen. Achter mij als ondernemer, staat tenslotte wél mijn vrouw.

Ik raad Robert Soethout aan aan iedere ondernemer met ambitie. Om te groeien in goede tijden. Of om continuïteit te waarborgen in slechte tijden. Maar sta open voor zijn kritische en professionele blik. Alleen dan kun je groeien.”

Meer weten over ACG? https://acg-schildersbedrijf.nl

Sluiten