Menu
dsc8450-e1529850781459
reijnen

N. Reijnen Installatietechniek II


Geduld is een schone zaak bij de verkoop van je bedrijf

Het overkomt veel ondernemers. Je rolt als telg van een familiebedrijf in het vak en bouwt er logischerwijs je carrière er op. Maar als de groei van het bedrijf een vlucht neemt, verandert je rol. Van operationeel en mede-uitvoerend kruip je in de huid van de leidinggevende en manager.

Vind je je taken nog leuk?

Niels Reijnen, de vierde generatie van het familiebedrijf Reijnen Installatietechniek, weet daar alles van. “Ik startte in 2007 bij het bedrijf. Ooit als loodgieter begonnen, kwamen we glansrijk door de crisis. Ik hield van de mooie mix van buiten zijn en kantoorwerk, al nam dat laatste steeds meer toe. Toen al coachte Robert Soethout me om het bedrijf goed te kunnen leiden. Wat een kennis en ervaring heeft die man.

Maar met de groei van het bedrijf, nam de complexiteit aan wet- en regelgeving en certificering toe. Een ontwikkeling, die zeker niet minder zou worden in de toekomst. En dat, terwijl ik diep in mijn hart meer een operationeel iemand ben. Robert zag dat. En waarschuwde me: hoe leuk vind je dit nog, als het bedrijf nog groter wordt?

Overname

Met Robert sparde ik over mogelijke oplossingen. Soms veegde hij die resoluut van tafel. Dan weet je dat het ook echt niks is trouwens. Een eventuele overname behoorde wel tot de mogelijkheden. Wat er dan op je af komt, is niet mis.

Heb geduld

Robert nam gigantische veel ingewikkelde zaken uit handen toen we een goede partij vonden. De hele cijfer- en papierwinkel, de communicatie, de deadlines. Alles hield hij in de gaten, ik had dat zelf nooit gekund. Gestructureerd, accuraat en altijd beheerst. Vooral dat laatste is een kwaliteit. Ik ben ongeduldig. Wil alles snel regelen, maar soms kan dat niet. Dan zei hij: ‘Heb geduld, het komt goed’.

Gave

De verkoop van een bedrijf heeft impact op alles. De betrouwbaarheid en integriteit van Robert gaven me rust. Ook zijn houding. Hij neemt de tijd en weet precies wat de laatste ontwikkelingen zijn, welke acties er ondernomen moeten worden. Ook geeft hij je het gevoel zijn enige belangrijke klant te zijn. Wetende dat dat niet zo is, noem ik dat een gave.

Nu ik mijn pijlen weer op andere werkzaamheden kan richten is er rust en opluchting van mijn kant. Dat is absoluut aan Robert Soethout te danken. Hij was de onmisbare schakel in een ingewikkeld proces.

Meer weten over N. Reijnen Installatietechniek? https://www.reijnen-installatietechniek.nl

Sluiten